Gorssel and More.....

Gepost in Uitjes & Belevenissen.

more2

Fotografie: Peter Monnickendam

Paul, ben je een liefhebber van modern realisme dan is dit museum een must. De collectie is prachtig; van de oudste stroming van modern realisme naar een eigentijdse stroming. Mijn collega Peter vertelde enthousiast over een prachtige rit naar het dorp Gorssel in Gelderland en het fantastische museum MORE. Het is een prachtig monumentaal, transparant en mooi gebouw waarin Nederlands grootste collectie modern (magisch)  realisme is te bewonderen. Echt schitterend! Op mijn vraag of hij toevallig foto's heeft gemaakt en of hij die beschikbaar wilde stellen voor mijn blog, antwoordde hij gelukkig ja. Als je deze foto's ziet dan krijg je direct zin om naar MORE  te gaan.

 more5  more1

Er zijn topwerken van modern-realistische aartsvaders (-en moeders) Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Charley Toorop. Ook Jan Beutener (links) die alledaagse onderwerpen schildert met een magische touch. De ruimten zijn zo ingericht dat je telkens wordt verrast. Gorssel is een erg leuk oud dorpje met leuke, niet alledaagse winkels en gezellige terrassen. CafĂ© More biedt een goede kop koffie of een heerlijke lunch. Je kunt daar ook terecht zonder het museum te bezoeken. In 2016 kun je met je museumkaart ook naar MORE. Ik krijg er zin in, het is zeker een bezoek waard. De beelden spreken voor zich: kijken zien en beleven! 

more3 

Die schitterende wolken! 

 more4  more6

Tot 31 december te zien Scherp Kijken. 

 

Meer inspiratie: romantische mode in het museum  Portret laten schilderen?  Moniek Peek

 

 

 

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!