Cool daddy bij de kapper

Gepost in Uitjes & Belevenissen.

Amidaddy

Foto: Pauline

Maandagochtend was ik bij bij de kapper, meestal is het dan lekker rustig en kan ik altijd terecht. De deur ging open en daar kwam een jonge vader met twee zoontjes binnenwandelen. Eén nog in de wandelwagen en de ander ernaast. Hij kreeg een lekkere kop koffie en de oudste van drie een koekje met drinken. Vaders mooie krullen werden gekortwiekt. (Jammerrrr) Toen mijn kinderen klein waren zag ik echt geen vader die met de kids van die leeftijd naar de kapper ging om zelf geknipt te worden, jullie wel? Er was nog geen ouderschapsverlof geregeld en het was natuurlijk niet stoer in die tijd! De jongetjes waren ook berelief, geen gekrijs, gezeur en keken vol aandacht hoe papa werd geknipt! De oudste ging even later ook op de stoel en zijn haartjes werden ook weer een stukje korter. Ik mocht een stukje hierover schrijven en bij deze, bedankt voor deze leuke ontmoeting.  Cool daddy toch!

Het toeval wil dat er dinsdagochtend in de Volkskrant onderstaand artikel stond

Helft van jonge vaders zorgt één dag per week voor de kinderen

Nieuw onderzoek Emancipatiemonitor

Een dag per week op de kinderen passen wordt voor jonge vaders steeds gewoner. Van de verse vaders heeft inmiddels de helft een dag per week waarop hij voor de baby zorgt. Dat betekent overigens niet dat vaders korter gaan werken. Het percentage mannen dat ouderschapsverlof opneemt is in de afgelopen tien jaar weliswaar verdubbeld, maar is met 11 procent nog altijd erg laag. De meeste mannen maken geen tijd vrij voor oppastaken door korter te gaan werken, maar door hun werk flexibeler in te delen, bijvoorbeeld door thuis te werken.

Lees het hele artikel uit de Volkskrant

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!