Wat eten we vandaag? Pizza met bloemkoolbodem, makreel en...

Gepost in Frontpage Blog.

 bloemkoolpizza

Bron: magioni.com

Proef de lente met deze groene pizza met gerookte makreel! De verse groene ingrediënten en vette vis zijn super gezond. Een pizza waar je niet dik van wordt, geen slechte vetten die past in jouw low carb gezonde voedingsplan met veel groenten. De pizzabodem is van bloemkool en of je geloven wil of niet het smaakt heerlijk! De bodem is te koop bij Albert Heijn of je kunt em zelf maken. De combinatie met vis is superlekker.

Ingrediënten:

1 Magioni Crosta bloemkoolbodem
100 gram doperwten
25 gram Crème fraiche (halfvol)
Handje verse munt
30 gram bosui
50 gram radijsjes
35 gram gerookte makreel
Handje baby spinazie
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak ondertussen in je keukenmachine of blender de doperwten puree. Dit doe je door de doperwten samen met de crème fraiche en de verse munt tot een groene puree te mixen. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout. Zorg ervoor dat de puree lekker stevig blijft en verdeel deze over de pizzabodem. Verdeel de makreel (of andere vis) en de verschillende groenten over de bodem en doe de pizza ongeveer 15 minuten in de oven. 
 
 
 70 gram bloemkool per pizzabodem
30% minder koolhydraten per pizzabodem
30% minder calorieën per pizzabodem
Geen toegevoegde suikers
Handgevormd en ambachtelijk bereid
Gemaakt van (rest)groenten van Hollandse bodem
 

Schaapjes tellen op de Blaricummerhei!

Gepost in Frontpage Blog.

schapen1

Foto's: Nanda Vermeulen

Op de hei tussen Laren en Hilversum is een schaapskooi van het Goois Natuur Reservaat (GNR). Daar loopt een herder met een kudde Drentse heideschapen. Je kunt er prachtig wandelen door bos en op de hei. Niet alleen mooie wandelroutes van een paar kilometer, maar ook fietsroutes brengen je langs de schaapskooi. Meestal kom je de kudde wel ergens tegen.

schapen4

Wat een mooie foto Nanda, zo komen we heel dichtbij en zien wie die prachtige kop!

schapen2 

En zo zien ze er aan de achterkant uit. Nog een paar weken gekleed in een dikke warme wollen jas. Op zaterdag 3 juni worden ze kaal geschoren tijdens het Schaapsscheerfeest er is vanaf 10.00 uur van alles te doen op de Blaricummerhei waaronder een wandeling met de herder, markt met groene organisaties en nog veel meer.

schapen3

De kudde en zijn hond! De schaapskooi ligt dicht bij een gezellig restaurant De Tafelberg.Het grote terras biedt een prachtig uitzicht op de hei. 

  

Modeinspiratie: go green!

Gepost in Frontpage Blog.

paulgroenkok

Foto: @gastonwals

Go green! Ja hoor hoor samen met Gerben,  kok bij restaurant, strandpaviljoen De Zeemeeuw in Muiderberg ben ik in een groene outfit en Gerben is verantwoordelijke voor de groene, gezonde salades en andere lekkere gerechten. Een lang vest met een achterkant in een licht glanzende stof gecombineerd met tricot, maakt dit tot een heel leuk vest. 

 paulgroen

De makkelijke broek is van tricot en heeft elastiek in de taille. Door de leuke print is ie zowel chique als voor op het strand draagbaar. De zalmroze blouse heeft twee laagjes, de binnenzijde is een hemdje en de bovenzijde is doorschijnend. De mouwen zijn licht aangerimpeld. De complete outfit is verkrijgbaar bij C & A

dezeemeeuwrestaurant

Het restaurant is erg gezellig, het voelt net of je met vakantie bent!Ook is strandpaviljoen De Zeemeeuw een officiële trouwgelegenheid, dus ga je in eet huwelijksbootje? De bootjes liggen klaar! Heb je een andere feestje of geef je borrel: ook hiervoor kun je bij de Zeemeeuw terecht.

 

Modeinspiratie: rood, wit, blauw!

Gepost in Frontpage Blog.

pbstreep2

Foto:@gaston wals

Gelukkig geen regen tijdens de fotoshoot. We waren te gast bij Strandpaviljoen De Zeemeeuw in Muiderberg een hele gezellige locatie met een leuk strandje en een kleine haven met zeilschool. In die haven liggen leuke bootjes en daar past deze sportieve mode helemaal bij. Rood, wit, blauw, vrolijke frisse kleuren van onze Nederlandse driekleur. De skinny katoenen broek (C&A) heeft een hele mooie tomaatrode kleur rood, niet te fel en niet donker; ik viel er direct op. Daarbij een sportief shirt van Only met leuke smalle rode biezen langs de mouwen en hals.

pbstreep3   pbstreep1

De achterkant van het shirt heeft een hele mooie diepe v, dat maakt het net even wat anders. En bij de mouwen zie je de v ook weer terug. Oh ja het jackje is van mezelf uit de oude doos, maar nog altijd goed te dragen. 

 

Op een mooie dag is het best druk bij de Zeemeeuw, maar ook bij minder weer kun je heel goed gezellig binnen zitten. Als je zin hebt in een kop koffie of thee, een biertje of een goed glas wijn dan kun je echt even genieten. Voor de lunch een lekker broodje of salade, ook dat hebben ze op de kaart. 's Avonds voor het diner een fijne vis of een lekkere sate, dat is smullen geblazen. Strandpaviljoen De Zeemeeuw superleuk en vlakbij de A1 even de snelweg af bij Muiderberg!

 

 

 

 

Wat eten we vandaag? Worteltaart met abrikozen!

Gepost in Frontpage Blog.

Bron: Jamie Oliver

Vorige week schreef ik over gezonde voeding voor 50 plussers en ook dat ons lichaam andere voedingsstoffen nodig heeft dan toen we 20 waren. Groenten zijn daarbij één van de belangrijke voedingsstoffen die we nodig hebben. Omdat je niet altijd salades en groentenstoofpotten kunt eten en ikzelf dol ben op taart, cake en koek deze week een recept van een "gezonde"overheerlijke taart met groenten en abrikoos, waarin de wortel de hoofdrol speelt, naast rode biet en pastinaak. Goh wat afschuwelijk lekker!

Wat is er anders na je 50e? Wat kun je meer en wat kun je beter minder nemen?

1 boterham minder.
Een ½ tot 1 aardappel of een ½ tot 1 opscheplepel graanproducten (zoals pasta en rijst) minder.
Van 25 gram ongezouten noten per dag naar 15 gram per dag (voor mannen geldt dit pas na de 70). 

Van melk en melkproducten kun je juist ½ tot 1 portie meer nemen, bijvoorbeeld een glaasje melk extra.

Per dag heb je het volgende nodig:

Groente: 250 gram groente
Fruit:      2 porties fruit
Broodproducten 2-4 bruine / volkoren boterhammen/ volkoren crackers
Graanproducten 3-4 opscheplepels volkoren graanproducten of 2-4 aardappelen 
100 gram Vlees, vleesvervangers, vis of eieren 1 portie vis / peulvruchten /
Noten: 25 gram ongezouten noten
Zuivelproducten: 2-3 porties zuivel
Kaas:  40 gram kaas
Bereidingsvetten 40 gram smeer- en bereidingsvetten
Vocht 1,5-2 liter vocht

En nu het recept van de worel-abrikoos taart van Jamie: Zie verder onder