Modeinspiratie met Melinda: casual style

Gepost in Frontpage Blog.

meljeans2

Fotografie:@Gaston Wals

In onze vrije tijd dragen we graag  jeans! Er zijn veel modellen, maar welke is nu voor jou het meest geschikt? Er zijn merken die een speciale pasvorm voor vrouwen hebben, want wij wij hebben natuurlijk niet allemaal hetzelfde figuur. Brede heupen of geen heupen, volle bovenbenen, hele smalle benen, dikke kuiten en ga zo maar door. Hier draagt  Melinda een skinny jeans (Zara)die nauw sluit om de enkel. Met haar lange slanke benen is dit een goed model voor haar. Paul draagt een recht model jeans (C&A) in leuk streepje bleached met enkelsplitje. Vanwege de dikke kuiten is dit beter dan een skinny jeans.

meljeans3

Welke schoenen draag je bij een jeans? Natuurlijk ook dit jaar de klassieke Stan Smith van Adidas. Gecombineerd met een zijde blouse en een stoer leren jackje is het een mooie combinatie. Draag je de jeans met een blazer of wat zakelijker dan kun je daar heel goed pumps, ballerina's of enkellaarzen bij dragen. Melinda houdt van spinning, elke week een uur naar de sportschool! Daardoor blijven haar benen wel goed gespierd!

meljeans1

 Paul draagt een sweater, die zie je nu ook erg veel dit seizoen. In allerlei kleuren met grote of kleine prints. De witte gympen zijn al het derde seizoen! Geox met een ademende zool, ze lopen nog steeds heerlijk!

 Dit was de laatste fotoshoot met Melinda! Het was een leuke ervaring en weer heel erg gezellig. Melinda bedankt voor je bijdrage!

 

 

 

Wat eten we vandaag? eitjes met tomaat en geitenkaas uit de oven

Gepost in Frontpage Blog.

eierenmetgeitenkaas2

Bron:Ilovehealth

Rond de Pasen is het ei weer wat meer actueel. En je kunt zoveel met eieren doen. Dat het slecht is voor je cholesterol, daar is men inmiddels op teruggekomen. Een ei bevat circa 6 gram eiwit. Eiwitten heb je nodig voor sterke spieren en botten, dus dagelijks een portie eiwit is niet verkeerd. Dit keer een ei recept uit de oven.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

2 eieren
Circa 5 cherry tomaatjes
Geitenkaas (2 blokjes, zachte)
Basilcium, 3-5 blaadjes
Kokosolie (om schaaltje mee in te vetten)
Peper, zout

Hoe maak je het klaar?

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaaltje in met kokosolie.
Breek 2 eitjes in de ovenschaal. Doe hierbij de gehalveerde tomaatjes en de verbrokkelde geitenkaas.
Strooi er fijn gesneden basilicum over en breng op smaak met peper en zout.
Zet zo'n 15-20 minuten in de oven. Bij 20 minuten zijn de eidooiers volledig gestold. Korter kan dus ook.
Haal uit de oven en genieten maar!

   

 

 

Modeinspiratie met Melinda: trendy strepen!

Gepost in Frontpage Blog.

melstreep4fb

Fotografie@gastonwals

Zo lang ik me kan herinneren zijn strepen nooit uit de mode, vooral de klassieke blauw witte strepen zijn dit voorjaar een musthave in je garderobe. De strepen zijn er dit jaar in veel kleuren! Je ziet brede en smalle strepen of een combinatie daarvan.Melinda draagt een retro overhemdjurk (C&A) met boordje met brede en smalle strepen in grijsblauw, donkerblauw wit en bruin; een bijzondere kleuren combinatie. Een smalle stoffen ceintuur in de taille geeft het een slank silhouet. Dochter Isabelle helemaal in zwart. Ze was toevallig thuis, want ze studeert in Amsterdam. Dat vindt Melinda wel lastig want ze kreeg altijd goede mode adviezen van Isabelle!" Dit staat je goed, probeer dit eens mam, of mam dat kan echt niet." Samen met haar andere zus Marie-claire kijken ze graag in modebladen en kunnen ze daar heerlijk over babbelen zo nu en dan.

melstreep1

Melinda (52) is opgegroeid in North Carolina en is in 1988 naar Nederland gekomen. Inmiddels man en twee dochters rijker en de laatste twee jaar begonnen met schilderen naast haar werk als bedrijfsjurist. Ze schildert graag grote portretten en is autodidact. Ze had altijd wel interesse in kunst en bezoekt graag musea. Inmiddels hangen er al een paar mooie doeken in haar huis die we even bij elkaar hebben gezet voor deze foto.

melstreep3          melstreep5

Paul draagt een jeansjurkje (C&A); ook een retro overhemdmodel met kraagje, kan goed met blote benen en lichte suede laarzen. De stof is lekker soepel en daardoor heel goed draagbaar.

Modetip van deze week: draag eens vaker een jurkje, er is erg veel keus in de winkels. De retromodellen geven een leuke terug-in-de-tijd gevoel. Draag daarbij hoge laarzen nu het nog een beetje fris is en je bent helemaal trendy in voorjaar 2017!

 

ze 

Wat eten we vandaag? Paasrecept met spekjes en asperges

Gepost in Frontpage Blog.

 salade met asperge en ei
In de winkels zag ik alweer volop paaseitjes, paasbroden (ja nu al) vandaar dat ik dacht aan Pasen. Wat gaan we doen? Weekendje weg, familiebezoek, lekker niksen en thuis kokkerellen? Een leuk en lekker Paasrecept met gebakken spekjes, groene asperges en natuurlijk eieren!
Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot Pasen, voor nu is het ook al lekker!
 
Wat heb je nodig?
700 gr krieltjes
500 gr groene asperges
250 gr gerookte spekblokjes of reepjes
200 gr sla
2 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
1 theel mosterd
Scheutje azijn
4 eieren
 
Materialen
Grillpan
 
Bereiding
Kook de krieltjes alvast 12 min voor in een pan met water.
Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze in een grillpan in 10 minuten gaar. Draai ze regelmatig om. Dunne asperges zijn misschien iets eerder gaar en dikke asperges mogen nog iets langer in de grillpan.
 
Bak de spekjes in een koekenpan totdat het meeste vet verdwenen is. Voeg de krieltjes toe en bak deze mooi bruin.
Meng de olijfolie, citroensap en mosterd tot een dressing en meng door de sla.
Breng een pan met een geruime hoeveelheid water aan de kook met een scheutje azijn. Breek het ei in een kommetje en houdt de eidooier heel. 
Verwarm het water net tegen het kookpunt en roer met een lepel in het water zodat er een draaikolk ontstaat. Wacht 5 seconden totdat de draaikolk minder hevig wordt. Laat het ei in het midden van de kleine draaikolk glijden en laat deze in 4 a 5 minuten stollen. Verdeel wat sla op een bord en schep hier wat krieltjes en spek op. Leg de gegrilde asperges er mooi op en serveer met het gepocheerde ei.
Heerlijk met een glas witte wijn, of een stukje gegrilde zalm.
Kijk voor meer leuke recepen op: www.leukerecepten.nl

Heerlijk, het is lente!

Gepost in Frontpage Blog.

Bloesem

Eindelijk lente! De zon heeft weer meer kracht, maar de wind is zo koud! Het regent veel, het stormt zelfs; overal krokussen, narcissen, tulpen in tuinen, plantsoenen en in de winkels. Heerlijk het is weer langer licht! Hoera de lente is in aantocht!Bloesem in bloei en uitgebloeid, zo mooi gefotografeerd door Nanda!


bloesemwilgDe winter is voorbij
De tuin staat vol bloemen
Heb jij ze al gezien?
En weet je ook hoeveel er staan? Wel vijf of zes misschien?
Er vliegen kleine beestjes, en weet je wat die doen?
Ze geven elke bloem vandaag, een hele dikke zoen!
En waarom doen die beeestjes dat?
Waarom zijn zij zo blij?
Gewoon, omdat het lente is.
De winter is voorbij!
 
 
Op de bosannemoon zie je al een bij! En in de weerspiegeling van het water komt de toren van de Wereldomroep voorbij!
 
 Gaspeldoorn
 
bosannemoon
 
 Maak een wandeling, trek erop uit, blijf staan en kijk om je heen, je ziet dan zoveel...... en geniet.