Modeinspiratie met Paulien: grijs en wit goed te combineren!

Gepost in Frontpage Blog.

PCgrijsP
Foto: @Gaston Wals
 
Gastmodel deze maand is mijn naamgenoot Paulien. Ze is dol op mode en vooral veel combineren. Grijs, zwart en wit zijn fijne basiskleuren waarmee je goede combinaties kunt maken. Paul draagt een grijze skinny jeans van C&A. Ik draag deze niet vaak, maar het zit wel lekker omdat er veel stetch in zit. Het shirt is ook comfortabel en heeft een leuke print, het model heeft een uitlopende, schootjesvormige onderkant, waardoor het een beetje zwierig wordt.
 
PCgrijs2
 
Paulien heeft een sportief, nonchalante stijl. Deze zijden blouse (PBO) is mooi afgewerkt met een zwarte bies bij de manchetten, op een zwarte nauwsluitende leren rok is het een fraaie combinatie. Op de bovenste foto is het door het lang, fluffy wit vest weer wat sportiever.
 
PCgrijshand
Paulien haar eigen hand op een sokkel. Bij een workshop beeldhouwen kwam ze er achter dat ze een goed oog heeft voor verhoudingen en ook nog eens talent om te werken met klei. Ze heeft nooit geweten dat ze dit zelf ook kon. Deze hand is haar eerste werkstuk. Ook gaat ze een kursus edelsmeden volgen, het lijkt haar erg leuk om sieraden te maken. Ze raadt dan ook iedereen aan om eens te proberen en te doen wat je leuk lijkt, dat kan heel verrassend zijn.
 
 

 

 

Win 4 kaartjes voor de E-bike Xperience in Utrecht!

Gepost in Frontpage Blog.

Win 4 kaartjes voor E-bike Xperience Jaarbeurs Utrecht op 11 en 12 februari

 

  

Heb je wel eens gedacht aan een e-bike? Comfortabel fietsen met een duwtje in de rug? Nou ik wel het lijkt me heerlijk. Een paar vriendinnen en een mannelijke collega rijden al vele jaren op een electrische fiets ofwel e-bike. Je kunt er grote afstanden mee fietsen en zo kom je nog eens ergens.

De zoektocht naar jouw ideale e-bike start op E-bike Xperience op 11 en 12 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier kun je fietsen testen van meer dan 30 merken, rondfietsen op het grootste indoor testparcours van Europa en onafhankelijk advies experts krijgen.

Jouw kaartje geeft tevens gratis toegang tot de Fiets en Wandelbeurs. Er zijn hele leuke trendy e-bikes, maar ook sportieve modellen, doe mee met de win actie: like en deel de fb pagina van Hello 5.0! en maak kans op gratis toegangskaartjes Vind de e-bike die perfect bij je past op de E-bike Xperience

(foto bron: groen7.nl) 

 

 

 

 

 

Modeinspiratie met Paulien en Pauline: sportief nonchalant

Gepost in Frontpage Blog.

pc1a

Foto's: @Gaston Wals

Mag ik jullie voorstellen aan Paulien, het gastmodel van de komende weken. Ze is 52, heeft man, zoon en dochter; de laatste twee wonen niet meer thuis. Paulien heeft een sportief nonchalante stijl en ook mooie gekke stukken in haar kledingkast! Ze draagt graag enkellaarsjes van stoer tot elegant en je ziet haar zelden of nooit op pumps. Hier draagt ze een mooi wollen vest van Caroline Biss, met capuchon en (imitatie) bontrand die er ook af kan. In de taille is een wollen koord dat door metalen oogjes gaat en kunt aantrekken, zodat het ook op een jasje lijkt. Nog meer foto's ......................

Wat eten we vandaag? Bananenpannenkoekjes en lasagne muffins

Gepost in Frontpage Blog.

   

Donderdag deed ik mee aan een kookworkshop "Koken met restanten". Er werd gekookt met producten die een plaatselijke supermarkt beschikbaar stelt en die ze anders weggooien. Het is eigenlijk te gek dat wij 50 kg per persoon per jaar weggooien! Wat een voedselverspilling. Je schaamt je diep als je hier over nadenkt.  In je eigen koelkast liggen altijd wel producten die te lang liggen, maar je kunt er meestal nog zoveel mee doen! Vandaag een aantal inspirerende recepten van verschillende "restanten".

Ook komen er steeds meer organisaties n bedrijven die zich bezighouden met voedselverspilling en wat je daar tegen kunt doen. Bij Instock kun je ook heerlijk eten met de oogst van de dag. Zij hebben restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Zij organiseren evenementen en hebben ook een mooi kookboek. Taste before you waste is een organisatie die 250 kg per week voedsel ophaalt bij supermarkten en winkels en iedereen bewust wil maken van de enorme hoeveelheden voedsel die wordt weggegooid en wat je daaraan kunt doen.  Dus heb je nog wat rijpe bananen over? Maak dan deze lekkere hap.........

Wat eten we vandaag? Groente paella van Ottolenghi

Gepost in Frontpage Blog.

 groentepaella

 Met Kerst kreeg ik een mooi kookboek van Yotam Ottolenghi cadeau. De vernieuwende maar eenvoudige gerechten die Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi de afgelopen jaren in hun Londense restaurants hebben verzameld, zijn gebaseerd op hun jeugd in respectievelijk West- en Oost-Jeruzalem, maar ook zijn ze beïnvloed door talloze culinaire tradities, van Perzië tot Californië. De 140 originele recepten gaan van complete hoofdgerechten, via gezonde en snelle salades tot Ottolenghi's beroemde gebak en brood. 

Aan het begin van het jaar een groenterecept geprobeerd, om even wat minder koolhydraten te eten. Het lijkt veel werk, maar het is makkelijker dan je denkt! Deze groentepaella is een hele bijzondere en lekkere hoofdmaaltijd! Uit het kookboek Plenty.

Ingrediënten: – voor 2 royale porties –

3 eetlepels olijfolie halve  - (Spaanse ui), fijngesneden - 1 kleine rode en 1 kleine gele paprika, in repen - halve venkelknol, in lucifers
2 tenen knoflook, fijngehakt -  2 laurierblaadjes -  1/4 theelepel gerookt paprikapoeder -  1/2 theelepel geelwortelpoeder - 1/4 theelepel cayennepeper
150 gram paellarijst  - 1 dl medium dry sherry (ik gebruikte een restje witte wijn) -  1 theelepel saffraandraadjes -  4,5 dl kokendhete groentebouillon - 200 gram gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
12 minitomaatjes, doormidden gesneden -  5 kleine gegrilde artisjokken op olie, uit een pot, uitgelekt en in vieren gesneden (ik gebruikte een potje artisjokharten) -  15 kalamata-olijven, ontpit en gehalveerd
2 eetlepels grofgesneden bladpeterselie en  4 partjes citroen zout

Verhit de olijfolie in een paellapan of grote koekenpan en smoor de ui 5 minuten. Doe de paprika’s en venkel erbij en bak ze ongeveer 6 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar en goudgeel zijn. Bak de knoflook 1 minuut mee.

Roer de laurier, paprikapoeder, geelwortel en cayennepeper door de groenten. Voeg de rijst toe en roer 2 minuten voordat u sherry en saffraan in de pan doet. Laat de vloeistof 1 minuut inkoken en roer dan de bouillon en 3/4 theelepel zout door het rijstmengsel. Draai het vuur heel laag en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen. Zet geen deksel op de pan en roer het gerecht in geen geval door.

Giet intussen ruim kokend water over de (diepvries) tuinboontjes in een schaal en laat ze een minuutje staan. Giet ze dan af en laat even afkoelen. Druk de zachte groene boontjes uit de vliezen en gooi de vliezen weg. Neem de paella van het vuur en voeg eventueel nog wat zout toe, maar roer niet te veel. Strooi de tomaten, artisjokpartjes en tuinboontjes over de rijst en dek de pan goed af met aluminiumfolie. Laat hem 10 minuten staan.

Haal de folie van de pan. Bestrooi de paella met olijven en peterselie. Dien op met partjes citroen.

Eet lekker vandeze gezonde supergroene paella!

Bron: Plenty van Ottolenghi

Nog meer inspirerende recepten: Rode bieten salade  Groenten met paddesteoelen uit de wok