Wat eten we vandaag? Haute cuisine van restjes

Gepost in Frontpage Blog.

bietencarpaccio 

Hebben jullie ook wel es restjes over? En dan bedoel ik geen gekookte kliekjes, maar een paar boontjes, een halve bloemkool, een winterpeen enz. Soms zijn er recepten waar je minder voor nodig hebt dan dat je voorverpakt kunt kopen. Natuurlijk kun je ook beter groente kopen die niet is voorverpakt, dat levert weer minder afval op, maar gelukkig kun je met die restjes nog genoeg lekkere gerechten maken, soms moet je er iets bij kopen. Er zijn ook restaurants waar ze van overgebleven voedsel uit supermarkten heerlijke diners koken. Bij Instock  gaan ze op deze manier de voedselverspilling tegen. Nu heb ik bv. rode bietjes over, een ui heb je altijd wel in huis, je hoeft waarschijnlijk alleen dille te kopen. Na even te hebben gezocht vond ik een ontzettend lekker recept van  Jamie Oliver en wel de bietencarpaccio. Echt bijzonder makkelijk en superlekker. Lees verder voor het het recept.................

Kerst 2016

Gepost in Frontpage Blog.

ingchampagne1

Vandaag is het Eerste Kerstdag! Rondom de kerst zijn we allemaal druk druk druk. Op je werk zaken afronden, in huis een gezellige sfeer creeëren, boodschappen doen en eindelijk is het dan zover. Tijd voor bezinning en stilstaan bij wat er gaande is in de wereld, wat doen mensen elkaar aan jegens het geloof? Waarom wordt iemand ziek van klein tot groot? Een beetje meer respect, een beetje meer begrip, een beetje meer aandacht, een beetje meer luisteren naar elkaar. Als we dat met elkaar eens zouden doen dan zal het op de wereld weer een beetje beter gaan.

Kerst is ook een tijd voor samenzijn en gezelligheid. Ingrid draagt vandaag een mooi jurkje waarvan de  rok is bezaaid met pailetten. De mouwloze top van de jurk is van glanzend satijn.  Glans en glitter is glamorous............. Tommy Hilfiger, niet alleen sportieve mode, maar ook hele vrouwelijke modellen en natuurlijk online gekocht bij De Bijenkorf, want Ingrid houdt niet shoppen!

Paul draagt een eenvoudige longdress met zijsplitten, een kleine col en korte mouwen, een jurk die je ook met een dik vest  of een chique blazer kan combineren. (C&A)

   Fotografie: @Gaston Wals

ingpoes

Ingrid is dol op katten. Ze heeft er vier. Dit is James, de meest eigenzinnige van het stel. Een britse korthaar die lekker zijn eigen gang gaat, maar ook heel aanhankelijk is.  

Wij wensen jullie hele gezellige dagen toe!

In januari komt mijn verhaal over de pondjes minder door meer te eten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Wat eten we vandaag: Pasta puttanesca en erwtensoep!

Gepost in Frontpage Blog.

pastaerwtensoep

Wat heb ik zin in een lekker bord erwtensoep! Hhhmmmm nu het iets kouder is denk ik aan stevige winterkost als erwtensoep, stamppot boerenkool enz. Mijn huisgenoten zijn er niet dol op en juist ik met mijn Indonesische achtergrond, ben dol op de Hollandse pot, zeker van mijn vaders kant! Mijn geliefde is een Hollander maar eingelijk meer een Italiaan die niet alleen de taal vloeiend spreekt, maar ook heerlijk Italiaans kookt.Twee verschillende maaltijden bereiden is bij ons totaal geen probleem en er staan regelmatig meer pannen te pruttelen. Een favoriete saus van mijn geliefde is het recept van de traditionele Romeinse Pasta alla puttanesca (hoerensaus). Een eenvoudige snelle en smakelijke pasta met o.a. ansjovis, zwarte olijven, tomaten. Het verhaal gaat dat deze pasta erg populair was, bij de prostituees (puttana) tijdens hun werkzaamheden aan de rondweg in Rome. Kijk onder lees meer voor het recept:

Weer terug

Gepost in Frontpage Blog.

 Optimistische quote: Als je naar de zon draait, dan valt de schaduw achter je

 Bron: Ingspire.nl

Hello 5.0 is weer terug! Na een heerlijke reis door Sri Lanka in februari bleek direct na thuiskomst dat mijn lief niet in orde was. Eerst dachten we aan een virus of infectie die hij daar had opgedaan, maar al snel bleek dat hij een ernstige ziekte had en wel een tumor in de alvleesklier. Gelukkig kon deze verwijderd worden en na een zeer complexe operatie en een half jaar chemo is hij alweer 50% aan het werk en gaat het goed. In deze periode zat ik veel aan zijn zij en was mijn hoofd te vol om bezig te zijn met Hello!

Gelukkig gaat het heel goed en ga ik weer verder met mijn blog.

Hebben jullie leuke ideeën of tips of vind je het leuk om zelf ook artikelen te schrijven of interesse als model voor de modefoto's: mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pauline

Wat eten we vandaag? Kip, citroen, olijven en aardappelen uit de oven

Gepost in Frontpage Blog.

 kipmetctroen

Met mijn collega's heb ik het regelmatig over lekker eten en koken. Soms heeft iemand een aantrekkelijk recept uitgeprobeerd dat waanzinnig goed gelukt was en overheerlijk smaakte. Bij de lunch zie ik regelmatig gezonde salades met zeewier en superfoods of pastasalades uit plastic bakjes te voorschijn komen. Die nemen ze dan mee van huis en zitten heerlijk te smikkelen terwijl ik mijn crackertje met kaas zit te eten..... We wisselen vaak recepten uit en er zijn natuurlijk ook mannen die van koken houden. De kip van Rachid is bv. een bekend recept dat iedereen gemaakt moet hebben, zo lekker is het. Dit keer dan ook de beroemde schotel met kip, citroen, aardappelen en groene olijven van Rachid. Wil je weten hoe je het maakt? Kijk onder lees meer.....