Wat eten we vandaag? Recept uit de box van Hello Fresh!

Gepost in Frontpage Blog.

Hello Fresh recept

Romige linguine met avocado, oude kaas, pompoenpitten en rucola

Zoals beloofd hier een recept uit week 39 van Hello Fresh waar wij eerder deze week over schreven.

Ingrediënten (4 pers.):                 

2 rode uien,   2 tenen knoflook,  2 courgettes,  375gr cherrytomaten,  1 takje rozemarijn,   2 avocado's

100 gr oude kaas,  360 gr linguine,  25 gr pompoenpitten,  60 gr rucola,   2 el extra vierge olijfolie, 2 el olijfolie , 4 el witte balsamico azijn, peper en zout 

Voedingswaarden:

Per portie 843 kcal, 27g eiwit, 83g koolhydraten, 42g vet (10 g verzadigd, 32g onverzadigd) 11g vezels

Bereidingstijd: 25-30 minuten, kijk voor de bereidingswijze onder de 'lees meer' knop!

Mooi en gezond: Kokosolie: een wondermiddel?

Gepost in Frontpage Blog.

  kokospot 

Hoera wij hebben de kokosolie ontdekt! Het is goed voor je huid, je haar en je kunt er ook uitstekend in bakken en braden en dat allemaal met hetzelfde product uit één pot! Het ruikt niet naar kokos (gelukkig maar) en het is te koop als vloeibare en als vaste olie. Maar let wel het is hetzelfde, de vaste kokosolie wordt zacht en daardoor vloeibaar in je handen. Het is belangrijk dat de olie zo zuiver mogelijk is. Daarbij moet je letten op termen als ongeraffineerd, extra vierge, koudgeperst en bij voorkeur ook biologisch. Zelf gebruik ik het voor mijn gezicht, in mijn haar en bij het koken, dat allemaal uit één pot!

Huidje krijgt een hele zachte gladde babyhuid, elke ochtend is het een wondertje hoe zacht je huid aanvoelt, dus dure cremes heb je niet meer nodig. Ik gebruik het elke avond om mijn oogmake-up te verwijderen. Met een wattenschijfje dat ik eerst een beetje vochtig heb gemaakt maak ik mijn ogen en vervolgens mijn gezicht schoon. Het gaat er eenvoudig af. Darna was ik mijn gezicht met een lauw water, waarna ik vervolgens weer kokosolie gebruik als anchtcreme op mijn gezicht en hals. Door de ontstekingsremmende werking is het goed tegen eczeem, roos en schimmels (ook vaginale) en als deodorant. Ook als massageolie is het heerlijk.

Haar: Je droge, doffe haar wordt weer glanzend en zacht: even een klein beetje in je handen wrijven en door je haren gaan, dat is alles!

Tanden: zijn je tanden verkleurd? Elke dag poetsen met de kokosolie en ze worden weer stralend wit. 

Gezond: Bakken en braden? Gecombineerd met olijfolie of zonnebloemolie gebruik ik kokosolie dagelijks in mijn keuken om vlees, vis of groenten te wokken, bakken of braden. Het is goed voor je darmen, bloedsuikerspiegel, schildklier en botten.

Wil je nog meer informatie over kokosolie, kijk dan op de site van Marjolein, auteur van interessante artikelen over gezondheid waaronder kokosolie: http://energiekevrouwenacademie.nl/

 

 

Wat eten we vandaag? Zoete aardappel,tomaten,quinoa en meer

Gepost in Frontpage Blog.

zoeteaardappel

Een heerlijk gerecht kreeg ik bij de vriendin van mijn zoon en ik vond het zooo lekker! Gezond.... met quinoa. Een beetje kokkerellen op het fornuis en daarna de oven in!Een enigszins zoete smaak door de aardappels, maar toch pittig door het pepertje. De kruimels geitenkaas maakten het helemaal af! Wil je weten hoe je het maakt? Kijk voor het recept bij lees meer:

Wat eten we vandaag? Courgette salade, lekker en snel klaar!

Gepost in Frontpage Blog.

culicardcourgette

Met dit weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel lekker te eten; maak dan deze frisse, voedzame en gezonde courgette salade. Genieten met een stokbroodje en een glaasje wijn erbij! Ook lekker bij de barbeque! Ik heb het recept van de Culicards van Femke Wijma. Culicards receptenkaarten kun je versturen en de ontvanger krijgt naast jouw persoonlijke boodschap, een lekker recept!

 

Benodigdheden: (4 pers.:

1 citroen
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 volle eetlepels geraspte verse parmezaan
4 courgettes
handvol rucola sla
handvol basilicum blaadjes
zwarte peper uit de molen
zout
 
 
 
Bereiding:
Olijfolie, citroensap en parmezaanse kaas door elkaar mengen
Op smaak brengen met peper en zout
De courgettes wassen en in dunne plakjes snijden of schafen
De dressing erover gieten en mengen met de courgette
De rucola en basilcum toevoegen en omscheppen
Naar smaak eventueel rozijnen, noten of olijven toevoegen
 

Wil je je tafel nog gezelliger aankleden, kies dan voor deze mooie wijnkoeler en of schaal, want Femke maakt ook mooie potten en schalen. De afbeelding op de Culicard is ook als schilderijtje te koop! Neem eens een kijkje op de website van Femke

 schaal wijnkoeler

De onderstaande recepten vind je vast ook lekker, klik op:

Venkelsoep

Eieren in ketjapsaus

 

Vakantie plannen? Tips uit eigen ervaring.....

Gepost in Frontpage Blog.

 vakantieplannen 

 Eindelijk een beetje warmer, wat verlangen we toch naar de zon en de warmte die je doet denken aan de zomer in plaats van de herfstachtige regen en wind van de afgelopen weken. Nee: Heerlijk wegdromen over vakantie: waar kunnen we en gaan we naar toe, met wie gaan we, hoe lang gaan we? We hebben zin in zon en verlangen daar weer naar. Willen we avontuurlijk rondreizen of gaan we een citytrip doen? Gaan we in een lekker hotel aan zee of gaan we kamperen? Blijven we in Nederland of gaan we naar het buitenland? Allemaal vragen waar we over nadenken. Om inspiratie op te doen hebben we een aantal plekken in Europa geselecteerd waar we zelf zijn geweest of waarvan we hebben gehoord dat ze de moeite waard zijn. Kijk onder lees meer waar dit is.........