Wat eten we vandaag? Auberginedip!

Gepost in Frontpage Blog.

 Culicardaubergine

Soms heb je geen zin om uitgebreid te koken en maak je een aantal makkelijke en lekkere hapjes. Voor vandaag hebben we een origineel recept met aubergine. Het recept komt weer van de Culicards van Femke. De Culicards is een leuke wenskaart die je kunt versturen en waarop een mooie afbeelding en een recept staat. Heel leuk om in je brievenbus te krijgen. Van de aubergines maken we een lekkere dip die je kunt combineren met tortillachips, stokbroodje, rauwkost of wat je zelf lekker vindt. Voor het recept zie onder lees meer

Benodigdheden.
2 aubergines
1 volle eetlepel sesampasta (tahin)
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel komijnpoeder
sap van een citroen
zout en peper naar smaak
scheut olijfolie
ruime eetlepel platte peterselie
als je van pittig houdt: 1 theelepel chilipeper of chilipoeder
 
Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de met olie ingesmeerde aubergines tot ze zacht zijn
De schil zal rimpelig en zwart zijn en dat is goed
Haal ze uit de oven, schep het vruchtvlees eruit en gooi de schil weg
Laat afkoelen, voeg de knoflook toe en prak of pureer het tot puree
Vog de tahin, komijnpoeder, citroensap, zout, peper en olijfolie toe en meng dit 
Eventueel de chili toevoegen als je het pittiger wilt hebben
Strooi de peterselie erover en serveer met pittabrood, tortillachips of rauwkost
 
Echt eens iets anders en heel erg lekker!
 
Femke maakt niet alleen Culicards, maar ook mooie keramiek, schilderijen, kussens, kijk voor inpiratie op haar site:http://www.femkewijma.nl/ 
 
Nog meer Culicard recepten ter inspiratie:
 

 

 

Wat eten we vandaag? Aardbeien net even anders!

Gepost in Frontpage Blog.

 

aardbeien2

Er zijn alweer volop aardbeien te koop. Volop vitamine c, foliumzuur en ze bevatten weinig calorieën. Lekker op een beschuitje, in de yoghurt, in een smoothie en op ijs. Vandaag een bijzonder recept met aardbeien van de culicards van Femke; een lekker recept op een kunstzinnige kaart. De culicard is een dubbele wenskaart met aan de voorkant een recept en de achterkant een leuk afbeelding. De binnenzijde kun je gebruiken om je eigen tekst te schijven, je gasten uit te nodigen of als verjaardagskaart. Dit aardbeienrecept is net even anders, voor het recept en meer info klik op lees meer..........

 

Aardbeien met balsamico 

4 el pecanoten, grof gehakt

2 el balsamico-azijn

4 el vloeibare honing

2 el verse munt, alleen de blaadjes

1 bakje aardbeien, kroontjes verwijderen

1 bakje slagroomijs, yoghurt of kwark

 

Culi Card 1 aardbeien

 Rooster de pecanoten in een koekenpan 
 Voeg de balsamico en honing toe, regelmatig omscheppen
 Neem de pan van het vuur
 Muntblaadjes fijnsnijden, aardbeien halveren
 Ijs in schaaltjes en ardbeien op het ijs verdelen
 Mengsel van pecanoten, balsamico, honing erover
 Garneren met blaadjes munt  

 

 

Voor meer Culicards: www.femkewijma.nl     Artikel over Wie is Femke?

Nog meer lekkere recepten? Klik op: Italiaans nagerecht  Geroosterde perziken                     

 

 

 

 

 

 

Haastje Repje trendy maar ook vintage klassiekers!

Gepost in Frontpage Blog.

 Haastje repje vintage collage

Op de Ferdinand Bolstraat 96 in Amsterdam, op een steenworp afstand van de Albert Cuypmarkt bevindt zich een waanzinnig leuke winkel die er al sinds mensenheugenis zit. Hij heet 'Haastje Repje' en eigenaresse Brigitte Engels heeft duidelijk een heel goed oog voor het soort mode waar vrouwen op zitten te wachten anders zou ze zich door alle jaren niet zo goed en succesvol hebben kunnen handhaven! Wij mochten in haar winkel naar hartelust tussen de kledingrekken grasduinen en laten jullie in een aantal zondagen wat van onze favorieten zien. Vandaag zien jullie onze keus vintage klassiekers. Maar ze heeft ook super trendy dingen en die laten we dus de volgende keer zien! Kijk onder 'lees meer' voor meer informatie!

Origineel met asperges!

Gepost in Frontpage Blog.

asperges

Hoera wat heerlijk het is weer aspergetijd! En dan eet je de witte asperges het lekkerst als je ze klaarmaakt op de meest eenvoudige traditionele wijze. Als je eens iets heel anders met asperges wil dan is dit een origineel recept wat je ook goed vantevoren kunt bereiden en aangezien groene asperges het hele jaar door goed verkrijgbaar zijn, kan je dit ook op een mooie dag in Augustus maken: Aspergetaart met filodeeg!

Ingrediënten ( 4 personen):

5 filobladerdeeg vellen, 500 gr. groene asperges, 75 gr. boter, 4 eieren, 125ml zure room, 2 el groene pesto, zout, versgemalen zwarte peper, 150 gr geraspte belegen kaas, rechthoekige bakvorm van ca. 19 x 19cm

Sperwershof, verrassende belevenis in 's Graveland

Gepost in Frontpage Blog.

 

sperwershofHet wordt weer mooi weer en tijd om er eens op uit te trekken. Tijdens een heerlijke wandeling via slingerende bospaden en prachtige waterpartijen in het Spanderswoud ontdekten wij de De Sperwershof in 's Graveland. Spinazie, pastinaak, rabarber en andere groenten worden daar op biologische wijze gekweekt en zijn ook te koop in de winkel.  Vanaf juli kan je in de mooie wilde tuin klaprozen, irissen en nog veel meer bloemen plukken en je eigen boeket samenstellen. Je kunt er in de workshop bloemschikken ook leren hoe je een mooi boeket kunt maken.

We streken neer op een intiem terras om uit te puffen en werden volledig verleid door alle uitgestalde eigengebakken lekkernijen. Toch weer bij de koffie een verboden gembertaart! Oh wat was ie lekker, maar wat voelden we ons weer schuldig. Zoals een beroemde filmster (weet iemand wie?) ooit zei : 2 minuten op de tong, 2 uur in de maag en een leven lang op de heupen!

 In de winkel vind je nog heerlijke jammetjes, groenten, bloemen, mooie mokjes, schalen en zalige zeepjes om mee naar huis te nemen.

Wij komen er graag terug! Misschien volgende week al, want er staat nog een andere mooie wandeling in die omgeving op stapel!Een mooie fiets- of wandelroute door het Spanderswoud leid je naar deze verscholen pleisterplaats waar je volop kunt genieten.

informatie sperwershof. Vind je deze theetuin tip leuk? Of heb je er nog iets aan toe te voegen, omdat je er geweest bent? Reageer, klik op lees meer!